Projecte

Extremisme.org és un projecte impulsat pel Centre d’Estudis per al Desenvolupament Humà i Comunitari (cedhico.org), i compta amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Està format per acadèmics i professionals de la seguretat amb formació i experiència en cada un dels camps tractats segons la seva especialitat.

Extremisme.org treballa per a la prevenció de l’extremisme violent, oferint a la societat una explicació rigorosa dels diferents fenomens violents, així com de les mesures per a prevenir les expressions violentes d’ideologies extremistes. La informació que oferim parteix sempre d’anàlisis acadèmics i professionals contrastats.

Som una eina d’explicació, prevenció i, en aquest sentit, de combat als extremismes violents, amb continguts accessibles per a tothom, combinats amb anàlisis i aportacions acadèmiques especialitzades.

Tractem els fenomens amb la màxima cura i respecte i som conscients de la necessitat d’especificar les diferències culturals i polítiques en l’anàlisi. L’extremisme violent manipula aspectes culturals, religiosos i històrics, així com intel·lectuals, per a justificar la seva violència. La nostra tasca és saber discriminar i explicar aquestes manipulacions.

Els continguts no són fixes i es troben en constant revisió i millora, de la mateixa manera que anem afegint documentació, articles i anàlisis sempre que ho considerem necessari.

CEDHICO