Desarticulat un grup neonazi a Almeria

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada al poble d’Antas, província d’Ameria, als membres d’un grup neonazi autoanomenat “Antas Klan”. L’objectiu preferent del grup desarticulat eren els nombrosos emigrants magrebís de la zona. En total han estat nou els detinguts, tots homes joves, als que s’ha intervingut molt material i propaganda nazi.

Segons la Guàrdia Civil, la investigació va iniciar-se fa cinc anys, quan la majoria dels detinguts eren menors d’edat. Aquest fet mostra la radicalització i l’assumpció de l’ús de la violència per part dels membres del grup, que havien arribat a amenaçar personalment a immigrants. La constant detenció de grups racistes i neonazis arreu d’Europa mostra la necessitat de fer una passa més en la prevenció de la radicalització violenta. Els diferents governs i entitats públiques tenen el deure de destinar recursos a frenar les ideologies d’odi.

Adjuntem links a dos dels medis que han publicat la notícia

https://levante.ideal.es/actualidad/lider-antas-klan-condenado-amenazas-simbologia-nazi-fascista-registro-almeria-guardia-civil-20200611143253-nt.html?ref=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.elmundo.es/andalucia/2020/06/11/5ee20cabfc6c83c2598b4649.html